Ve středu 14. 12. 2016 se na Qranchi v Bezděkově uskutečnila valná hromada Mikroregionu Třešťsko spojená s 2. setkáním starostů v rámci projektu Center společných služeb.

V pátek 25. 11. 2016 navštívil Mikroregion Třešťsko obchodní zástupce společnosti PEMM Brno, spol. s r. o., která je autorizovaným dealerem vozů KIA. Zástupci DSO měli možnost při zkušební jízdě otestovat elektromobil Kia Soul EV.

Ve středu 23. 11. 2016 se v Dačicích sešli zaměstnanci CCS za Mikroregion Třešťsko, Mikroregion Telčsko, Mikroregion Dačicko, mikroregion Nová Lípa a Svazek obcí mikroregionu Stražiště se svým koordinátorem Ing. Bc. Zemanem. Setkání se rovněž zúčastnili předsedové Mikroregionu Třešťsko a Mikroregionu Dačice.

Mikroregion Třešťsko je jedním z 83 zapojených DSO do projektu "Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce", zkráceně také "Centra společných služeb" (CSS). V rámci těchto zapojených DSO je v projektu celkem 1662 obcí, které využívají služeb CSS.

V úterý 13.9.2016 se v zasedací místnosti Městského úřadu v Třešti uskutečnilo pravidelné pracovní setkání partnerů Projektu Renesance. Setkání se zúčastnily Mikroregiony Třešťsko, Telčsko, Dačicko a Jemnický mikroregion.

V úterý 6.9.2016 se v zasedací místnosti Městského úřadu v Třešti konalo první společné setkání zástupců obcí Mikroregionu Třešťsko zapojených do Projektu Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce.

V úterý 9.8.2016 se v Dobersbergu v Rakousku uskutečnilo pravidelné setkání partnerů projektu Regionu Renesance ve věci připravovaného společného projektu "Kamenná historie RR+".